«

»

дек. 06

Разпечатай това Публикация

Вапцарови дни 2019

Вапцаров – човек, творец, учител!

Под този надслов в Професионална гимназия по транспорт и аграрни технологии „Н. Й. Вапцаров“ започнаха Вапцарови дни, посветени на патрона на училището. Тази година се навършват 110 години от рождението на поета. Един творец е наистина велик тогава, когато е актуален не само в своята епоха, а и след нея, когато казаното от него има вечно излъчване, което лекува и въздейства.
Да отбележат празника, на 5 декември учениците от 9-те класове направиха интердисциплинарен урок, обединяващ в себе си четири учебни дисциплини: български език и литература, руски език, английски език и предприемачество. Учениците от трите отбора показаха завидни знания за живота и творчеството на своя патрон. Прочетоха Вапцарови произведения, преведени на руски и английски език. По зададени компоненти състезателите трябваше да изработят бизнес идеи. Това не ги затрудни и младите вапцаровци показаха колко креативни и находчиви са. Урокът бе представен като състезание между класовете , а желанието за победа нахъсваше участниците да покажат знания и умения. Интердисциплинарният урок завърши с награди за всички състезатели.
На 5 декември се проведе и приятелска волейболна среща между смесени отбори от учители и ученици от ПГТАТ „Н.Й. Вапцаров“ и ПГДС „Цар Иван Асен II“.
На 6 декември организирахме спортен спортен празник и бе открита изложба с произведения на Н. Й. Вапцаров.

Още снимки от събитията

Постоянен линк към тази тема: http://pgssthaskovo.com/?p=4853